13.3.2015

Wer macht Party?



Moro! Regensburgissa kaikki on edelleen hyvin ja hauskuuskäyrä tuntuu olevan suorastaan eksponentiaalisessa nousussa. Tämä viikko on ainakin tähän mennessä mennyt aivan käsittämättömän nopeasti, koska hauskaa (ja vähemmän hauskaa) ohjelmaa on ollut paljon. Ensinnäkin saksan opiskelu sujuu edelleen ja oon yrittänyt tsempata myös puhumisen suhteen. Ollaan kehitetty sellanen erittäin kyseenalainen puhetapa, että sekoitetaan jatkuvasti enkkua ja rallisaksaa keskenään sillä perusteella, kummalla kielellä joku sana sattuu tulemaan ensimmäisenä mieleen, esim. ”where gehen wir now? Should we jetzt aussteigen?”. Mua harmittaa jonkin verran se, että aiempien saksan opintojen ja Saksassa reissaamisen aikana olen oppinut ääntämään ”oikein”, mutta nyt kaikki se on mennyttä, koska täällä puhutaan täysin erilaisella aksentilla ja tuntuisi jopa tyhmältä yrittää puhua sillä tavalla kuin Pohjois-Saksassa. Tuntuu kuitenkin aivan käsittämättömän hyvältä huomata, että kommunikaatio sujuu koko ajan paremmin ja paremmin. Ensimmäisinä päivinä sanoin ruokakaupassa ujosti Hallo ja danke schön ja myyjän kysyessä, tarvitsenko kuittia, kuulosti se mielestäni about tältä: ”aschekgenkdenakdoeht?”. Nyt voin jo aivan päällikkönä vastata, että nein, das brauche ich nicht, danke. 
Oli muuten aivan mielettömän hyvää ölskää!

Tällä viikolla oon saanut hoideltua toivottavasti viimeisetkin alkuhössötykset pois alta (pankkitili, joku ulkomaalaistoimistojuttu ja vuokrasopimus). Maanantaina käytiin yhden kaverin kanssa avaamassa pankkitilit ja se oli aika jännä kokemus. Täällä siis kannattaa avata pankkitili vuokranmaksua varten, koska se on ilmaista ja sen myötä saa myös saksalaisen pankkikortin, jolla voin nostaa rahaa ilmaiseksi ja ehkä jopa maksaa jossain kehittyneessä high-tech-paikassa, missä on korttikone. Pankkitili piti mennä avaamaan omaa asuntoa lähimpänä olevaan pankkiin, joka meidän kohdalla oli yliopistollisella sairaalalla tai oikeastaan sairaalassa sisällä. Oli suhteellisen hämärää istua puhumassa sopimusasioista jakkupukuisen naisen kanssa, kun lasiovien takana haahuili ihmisiä tippaletkuinensa sairaalayöpuvut päällä roikkuen. Pankkitiliin liittyen on pakko vielä kertoa sellainen jymyjuttu, että siihen ei liittynyt minkäänlaista byrokratiaa ja homma onnistui todella nopeasti eikä tarvinnut täyttää yhtäkään lomaketta. Mulla oli akku loppu, joten en päässyt tarkistamaan mun saksalaista numeroa, mutta pankkivirkailija sanoi, että kein Problem, lähetä se mulle sähköpostilla myöhemmin. Sähköpostin lähetys olikin sitten yhden sortin farssi… Oltiin juuri koulussa harjoiteltu virallisten sähköpostien kirjoittamista, koska täällä kaikkia paitsi perhettä ja kavereita teititellään ja puhutellaan virallisesti, ellei toisin sovita. Tähän liittyy kuitenkin jotain aivan hämäriä sääntöjä, joita ulkomaalaisen on täysin mahdoton tulkita. Kirjoitin siis pankkivirkailijalle virallisen mailin tyyliin ”sehr geehrte Frau plaaplaa…” eli kunnioitettu Rouva se ja se ja olin todella ylpeä lähettämästäni viestistä, kunnes pankkitäti vastasi, ”Liebe Frau Ilkka…” eli rakas rouva Ilkka. Ilmeisesti siis jos on jo juteltu suht kasuaalisti, niin voi jättää pois kaikkein virallisimmat jutut, mutta teititeltävä on silti, mutta jos keskustelu on käyty virallisemmassa hengessä niin sitten ei ja jotain sinne päin. Das nervt mich total!!
Todistusaineistoa siitä, että ei oo vaan kekkuloitu kaupungilla.

Muiden aktiviteettien ohella tän viikon teema on tuntunut olevan bilettäminen. Maanantaina päätettiin mennä yhden samassa Wohnheimissa asuvan kaverin kanssa katsastamaan meidän talon oman baarin perinteiset maanantaipaardit. Ajateltiin, että siellä ei varmaan ole ketään, kun virallinen lukukausikaan ei ole vielä alkanut. Väärin! Kun astuttiin sisään, tuntui kuin olisimme tulleet keskelle kliseistä amerikkalaista college-leffaa. Paikka oli siis täynnä melkoisessa tärpätissä olevia amerikkalaisia vaihtareita. En ihmettele, koska baarista sai esim. isoja oluita hintaan 1,5e ja 40 jägerbombia 15 eurolla. Meillä meni vähän odotettua myöhempään, kun kuivaharjoiteltiin uusien jenkkituttavuuksien opetuksessa juomapelejä kuten beer pongia ja flipcupia. Jotenkin tuntuu täysin absurdilta, että talorykelmässä, jossa asun on opiskelijoiden pyörittämä baari. Suomessa tämä ei voisi olla laillista.
Lihaa, hapankaalia ja kammottava knöödeli.

Tiistaina käytiin syömässä oikein perinteisessä baijerilaisessa panimoravintolassa. Juotiin siis tietenkin kaljaa ja syötiin lihaa ja perunaa ja mä tulin siihen tulokseen, että saksalaisen ruokakulttuurin ainoa positiivinen puoli on kalja. Ruoka maistui jotenkin tosi tympeältä, kaikki maut olivat raskaita. Suolaista lihaa ja kastiketta, kylkeen hapankaalia ja joku täysin käsittämätön pesusientä muistuttava perunaknöödeli. Olo oli kuin pelkokertoimessa konsanaan, vaikka toki nyökyttelin, että hyvää on kun ei kehdannut muutakaan. Erityisen traumatisoiva eväs oli tuo äsken mainitsemani pesusieni. Se oli siis jostain perunasilpusta tehty pallo, jonka koostumus oli sitkeä ja hyytelömäinen. Jo sen leikkaaminen tuotti suuria vaikeuksia. Ja se suutuntuma… Hrrrrrr! Kyseisen illan päätteeksi päätettiin tyttöjen kanssa, että nyt saa äijäruoka riittää, koska muuten ei kohta mahduta enää farkkuihimme. Ollaan siis nyt ruvettu ottamaan kevyitä eväitä mukaan kouluun sen sijaan, että mentäisiin Mensaan lihalle ja perunalle. Homma toimii, koska nyt ei ainakaan väsytä enää samaan malliin iltapäivän tunneilla. 
Vähän vastapainoa edellisen päivän ruuille.

Keskiviikkona meillä oli TAAS bileet. Käytiin ensin katsomassa vähän jalkapalloa irkkupubissa. Lajistahan en mitään ymmärrä, mutta sen kyllä huomasin, että Bayern Münchenin pelin seuraaminen ei mitään kovin jännittäviä hetkiä tarjoa, koska joukkue on vaan yksinkertaisesti niin ylivoimainen. Kuudennen maalin kohdalla pubikansan tuuletukset olivat jo todella laiskoja. Irkkupubista jatkettiin baariin, jonka nimeä yritettiin vielä aamuyöstä kotimatkalla opetella. Joku zarapparizapzap zaperi zap se kai oli. Tykättiin paikasta, koska DJ soitti ihan mitä vaan (Daruden Sandstorm, check), juomat olivat halpoja ja paikka oli muutenkin ”sehr alternativ”. Otettiin siellä euron tequilat alle ja lähdettiin valloittamaan tanssilattia. Oli mielettömän hauskaa jorata kuin viimeistä päivää ja jälleen kerran nähtiin myös tiukkoja tanssibattleja. Seuraavana aamuna koulu alkoi taas klo 8:30 ja hauskuus oli tiessään kolmen tunnin yöunien jälkeen. Ilta oli kuitenkin ehdottomasti pienen väsymyksen arvoinen. Väsymyksestä johtuen torstai oli aika tylsä päivä. Käytiin yhden kaverin kanssa toimistoasioilla ja kaupassa ja sen jälkeen opiskelin kotona tuskissani saksan kokeeseen. Onneksi kämppikset auttoivat jälleen. Illalla kävin myös ekaa kertaa juoksemassa täällä ja ei muuten ollut mitään kevyttä hokihölkkää näillä korkeusvaihteluilla… 
Elämäni ensimmäinen pretzeli.

Tänään perjantaina 13. päivä meillä oli ensimmäinen koe, joka meni päivämäärästä huolimatta ihan hyvin. Oppituntien jälkeen tapahtui jotain mahtavaa. Tiedättekö kun ihmisillä on usein tapana suunnitella kaikkea ja sitten hoetaan innostuneina kilpaa, että ”vois oikeesti, vois oikeesti”, mutta mitään ei kuitenkaan koskaan tehdä. Tällä kertaa tuo tuttu kaava ei toistunutkaan, koska varattiin tänään ensinnäkin viikonloppureissu Frankfurtiin ja mikä upeinta LENNOT BARCELONAAN! Kahden reissun hinta jäi alle sataan euroon, mikä saa mut miettimään, mitä olen tehnyt väärin, kun olen syntynyt Suomeen, kauas näistä kaikista upeista mahdollisuuksista. Mä oon tottunut siihen, että spontaani viikonloppumatka tarkoittaa visiittiä Seinäjoelle tai Iittalan Shellille. Täällä voi päättää torstaina, että jaa lähdenpäs huomenna Wieniin. Epistä! Nyt mun on mentävä laittautumaan, meillä on taas pienimuotoiset kekkerit tänään ja huomenna lähdetään isommalla vaihtariporukalla Nünbergissä käymään. Haleja ja ihanaa viikonloppua! <3


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti